Item Cost Change to incorrect figures without prompting


L

Lou

Microsoft 2005, RMS 1.3 - After doing some database cleaning and inputing
correct item costs, I sent worksheets from HQ to all stores of the new
correct cost. Pushed them through HQ Client, and checked to see if they
changed in the stores. Affirmative. One week later, I noticed the item cost
had changed to some weird figure on every single item cost change I had made
and then others I had not touched. I went through my list and changed them
once again in HQ, sent the proper worksheets, pushed the worksheets thru, and
the changes were made. A few days later, the item costs changed again back
to weird figures. I tried one more time doing the same thing - same thing
happened. This morning, I created an item, downloaded it to the stores and
pushed that through. The information was correct. When I went back into the
properties for that item to build (100) of these items, the cost had changed
from the $1.15 I inputed, to $.832. I have come to find the common property
for the item cost changes is that each one that changes has a component
"blank DVD." So it has to be something with this particular item component
in the kit that is throwing these costs out of whack. Any suggestions for
me????
 
Ad

Advertisements

J

Jeff

Lou,

In SO | File | Configuration | Options tab | Items option | uncheck
Calculate Kit prices



Microsoft 2005, RMS 1.3 - After doing some database cleaning and inputing
correct item costs, I sent worksheets from HQ to all stores of the new
correct cost. Pushed them through HQ Client, and checked to see if they
changed in the stores. Affirmative. One week later, I noticed the item
cost
had changed to some weird figure on every single item cost change I had made
and then others I had not touched. I went through my list and changed them
once again in HQ, sent the proper worksheets, pushed the worksheets thru,
and
the changes were made. A few days later, the item costs changed again back
to weird figures. I tried one more time doing the same thing - same thing
happened. This morning, I created an item, downloaded it to the stores and
pushed that through. The information was correct. When I went back into
the
properties for that item to build (100) of these items, the cost had changed
from the $1.15 I inputed, to $.832. I have come to find the common property
for the item cost changes is that each one that changes has a component
"blank DVD." So it has to be something with this particular item component
in the kit that is throwing these costs out of whack. Any suggestions for
me????
 
L

Lou

Do you mean "uncheck Calculate kit costs?" Because there is no option for
Calculate kit prices. If I uncheck Calculate kit costs, then the system will
not automatically calculate the cost of the item according to the kit
components at all. I do want it to automatically calculate the cost
according to the kit components; however, I want it to do it correctly and
keep that cost until I physically change it.
 
Ad

Advertisements

J

Jeff

Lou,

Yes, going from memory, sorry.

Problem is that you don't have that optional setting to calculate costs in HQ, so that when you send it down, the cost (1.15) changes based on the SO settings (.832).

Make a suggestion to add it to HQ also.



Do you mean "uncheck Calculate kit costs?" Because there is no option for
Calculate kit prices. If I uncheck Calculate kit costs, then the system will
not automatically calculate the cost of the item according to the kit
components at all. I do want it to automatically calculate the cost
according to the kit components; however, I want it to do it correctly and
keep that cost until I physically change it.
 

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments. After that, you can post your question and our members will help you out.

Ask a Question

Top